Hakkımızda

Anadolu sofralarının geleneksel damak tadı olan çiğköfte 4000 yıllık maziye sahiptir. Hz. İbrahim dönemlerine dayanan çiğköfte yapımının zahmeti ve zorluğu nedeniyle Anadolu coğrafyasında kimi zaman ara sıcak, kimi zaman aperatif, kimi zaman meze olarak tüketilmiştir. 

Çiğköfte yurdumuzun doğusunda gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan özel ikramlarda, İç Anadolu bölgesinde ara öğün, yurdumuzun güneyi ve batısında meze olarak tüketilmektedir. Yüksek kalorisi nedeniyle sofralarımızın vazgeçilmezi olan bulgurun ana malzemesini oluşturduğu çiğköfte son yıllarda sofralarımızda yeteri kadar ilgi görememekteydi. 2000 yılların başından itibaren fast food kültüründe yerini almaya başlayan çiğköfte bugün her yaş grubundan tüketiciyle gıda sektörnün parlayan yıldızı konumuna gelmiştir.

Günümüzde gıda sektörünün hızla gelişen alanı olan çiğköfte yapımına, 10 yılı aşkın tecrübesiyle yeni bir soluk getirmek amacıyla KALİTA Çiğköfte Cem SARIKAYA tarafından kurulmuştur.

Çalışmalarını büyük bir ciddiyetle sürdüren KALİTA Çİğköfte kurumsal yapısı ile sektörün geleceğine yatırım yapmayı hedeflemektedir.

Bir hayalin somuta dönüşmüş hali olan KALİTA Çiğköfte, Silivri'de üretim tesisi ile gıda sektöründe emin ve güvenilir adımlarla çalışmalarına devam etmektedir.

Amacımız güçlü, güvenilir, geleceğe umutla bakan, samimi ve ticari alanda sürekli kazanan bir KALİTA Ailesi oluşturmaktır.

KALİTA Ailesi, hijyen ve kaliteye önem verme, müşteri memnuniyeti odaklı çalışma, güler yüzlü hizmet, sürekli daha iyisini müşterisine ulaştırma ilkelerine sımsıkı bağlıdır.